Bewuster eten

Vitamines blijven behouden
"Diepvriesgroenten even gezond als verse uit supermarkt"

Diepvriesgroenten leveren weinig calorieën en juist veel goede voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld vitamines en mineralen en zijn dus gezond.

Uit een onderzoek met opzienbarende resultaten is gebleken: diepvries- en conservengroenten zijn een mooie aanvulling voor de nodige dagelijkse vitaminen. Sommige groenten scoorden zelfs beter dan de verse groenten die in de supermarkt worden aangeboden.

Uit een studie blijkt dat diepvriesgroenten vrij goed scoren op gezondheidsvlak, soms zelfs beter dan verse groenten uit de supermarkt.
Diepvriesgroenten worden binnen de 24 uur na oogst verwerkt, terwijl verse groenten hun voedingswaarde verliezen omdat ze langer onderweg zijn of in de verkeerde omstandigheden worden opgeslagen. Feit is dat diepvriesgroenten qua voedingswaarde minstens even goed zijn als hun verse collega's in de supermarkt. Door ze na de oogst snel in te vriezen, behouden de diepvriesgroenten hun voedingswaarde, ook na verloop van tijd. De diepvriessector heeft dat aspect goed onder de knie.
‘Veel hangt echter af van de bereidingswijze. Als je verse boontjes uit de eigen tuin twee uur laat opstaan in kokend water, zullen de meeste vitaminen ook verdwenen zijn. De bereidingstijden en -temperaturen zijn cruciaal voor groenten en die worden niet altijd gerespecteerd.'

Het is bekend dat er wordt geadviseerd om 2 ons groenten per dag te eten. Veel mensen halen die hoeveelheid niet.Dit komt soms ook door gebrek aan tijd om de groenten klaar te maken of in huis te halen. Groenten uit de diepvries zijn in dat geval makkelijker. Diepvriesgroenten zijn in korte tijd gaar en kunnen vaak zo uit de zak in de pan.Ook zijn diepvriesgroenten lang houdbaar en dus makkelijk om op voorraad te hebben.Diepvriesgroenten worden vrij snel vanaf het land ingevroren, zo behouden ze alle gezonde voedingsstoffen. Diepvriesgroenten zijn dus vaak verser en gezonder dan gewone groenten of groenten uit blik of pot.

Het is dus gemakkelijk in gebruik, gezond, goedkoop en altijd voorradig! Een (h)eerlijk product

Meer info: www.diepvriesspecialist.nl

 

3w Media | Creatief & Strategisch Mediabureau